Keresés
Close this search box.

Tévhitek III. rész – Edzés buktatók

A fitnesz és egészség témaköreiben nehéz hiteles forrásból informálódni, mert számos tévhit kering a köztudatban és sajnos rengeteg portálon és magazinban is. Vendégeim és konditermi ismerőseim is rendszerint ugyanazokkal a tévhitekkel bombáznak, melyek közül most is szemezgetek. Imádok mítoszokat eloszlatni, ennek örömére itt van hát a harmadik rész!

Fogadjunk, először te is bedőltél a helyi zsírégetés mítoszának!

Mit lehet tenni az úszógumik eltüntetése érdekében, mi az a módszer amely hatékony a fenék zsírpárnáinak ostromlásáért? A válasz ezen kérdésekre általában ugyanaz; diétázz, mert nem létezik helyi zsírégetés! Hiába végzel naponta több száz vagy akár ezer hasprést, a zsírt egyszerűen nem tudod onnan „leégetni”. Ezen nem a mozgás fölöslegességét értem, mert a formás idomokért az izmok megdolgoztatása is fontos, de a kockás has, és a feszes popsi megfelelő edzéstervvel és étrenddel érhető el.

Kellemetlen ezzel a ténnyel szembesülni? Nem vagy egyedül.

Ezért kínálnak annyiféle „jobbnál jobb” módszert; nem jár lemondásokkal, könnyen betartható stb. Tény, hogy mindig egyszerűbb a könnyebb utat választani, amivel viszont ilyenkor áltatod magad, az az, hogy tényleg könnyű lesz. Hát nem lesz az. De miért is lennél elégedett, ha valamit csak félgőzzel csinálsz végig? Sokkal, de sokkal büszkébb lehetsz magadra, ha tudod, megküzdöttél a célodért!

„A tárogatás karcsúsítja a lábam.”

A combközelítő és távolító gépek használata felettébb gyakori a csajok körében, de valójában ha nagy súllyal dolgozol, csak az izmot vastagítja a zsírpárnáid alatt (már ha vannak zsírpárnáid). Helyi zsírégetés sajnos itt sem lehetséges. 🙂 A comb és a fenék kritikus terület szinte minden nőnél, ezért csakis hónapokig tartó edzésprogram, illetve diéta követésével tudod csökkenteni az ott lerakódott felesleget!

„A vibrációs gépek lerázzák rólam a zsírt.”

A csodagépek ismertetője szerint 10 perc „rezgetéssel” 40-50 percnyi edzést spórolhatsz meg; beindítja a fogyást, karcsúsítja a derekad, és még csak át sem kell öltöznöd hozzá, hiszen meg sem izzadsz! Ez megint a mese habbal. A fogyáshoz több kalóriát kell égetned, mint amennyit bevittél egy nap. Ehhez a test vibrációja nem elegendő, igenis el kell menni edzeni, ha tetszik, ha nem!

„Zsírégető használata mellett nem kell edzenem.”

Sokan csodaszerként tekintenek a zsírégető tablettákra, azonban önmagunkban sajnos semmit sem érnek. Megfelelő edzésterv és diéta nélkül hiába kapkodod be százasával a pirulákat, nem leszel vékonyabb. Semmit nem adnak ingyen, minden egyes leadott kilóért meg kell küzdened! A zsírbontás két alapvető feltétele a magas oxigénfelvétel, illetve az aerob edzéstechnika; ezeket nevezzük cardio gyakorlatoknak. Természetesen fokozhatja a zsírégetést ha edzéshez zsírégetőket is használsz, de önmagában ne várj tőlük csodát!

„Betekercselem magam és beöltözök cardiohoz, hogy többet fogyjak.”

Abszolút kedvenc. Noha én is használtam ezt a módszert a versenyfelkészüléseim végén, átlag és hobbi sportolóknak felesleges. Valóban többet lehet izzadni így, de ez nem jár fokozott zsírégetéssel, csupán több folyadékot vesztesz, melyet az ásványvizes üveget meghúzva újra pótolsz. A szervezetre olyan plusz terhelést ró, amely több kockázattal jár, mint előnnyel. Ugyanezek érvényesek a helyi zsrégető krémekre is, valamint a szaunaövekre és fűzőkre…

Annyira szeretem ezeket, hogy még biztos jelentkezem a negyedik résszel! 🙂
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kővágó Henrietta

Fitness - táplálkozás - rehabilitáció

Neked ajánlom...

Mi is az a fascia?

Izmaink azon kívül, hogy izomrostokból állnak és ínakkal tapadnak a csontokon, körbe vannak véve egy fehéres színű, vékony kötőszövetes hártyával, amit fasciának hívunk. A fasciának nagyon sokáig

Tovább olvasom »

A kerek fenék hátulütői

Egy manapság nagyon általános jelenségről szeretnék beszélni. Én csak úgy hívom TikTok fenék, ugyanis biztosra veszem, hogy innen inspirálódik a legtöbb tinilány amikor lejön a

Tovább olvasom »