Keresés
Close this search box.

Hogyan motiváld magad?

A motiváció egy latin eredetű szó, jelentése mozogni, mozgatni. Olyasfajta pozitív erőt értünk alatta, amely cselekvésre késztet minket. Nincs is jobb érzés motiváltnak lenni, de mint minden érzelem és hangulat, a motiváltság szintje is hol az egekben szárnyal, hol pedig leszálló ágon van. Ha az újév beköszöntével épp most változtatnál korábbi szokásaidon, íme néhány tipp!

Ismerd meg magad!

Amíg nem vagy tisztában az igazi célkitűzéseiddel és vele együtt saját magaddal, a legtöbb törekvésed aligha fog megvalósulni. Azért akarsz fitneszversenyzővé válni, mert manapság menő, vagy azért akarod „kipattintani” magad mert bizonyítani akarsz mondjuk a külvilágnak? Ez a kezdetekben még elég erős érzelmi töltetet ad, de előbb-utóbb nem lesz elég motiváló erő. Keresd magadban az igazi célt, és ne azért tegyél valamit, hogy másoknak bizonyíts. Bizonyíts magadnak, és gondold át racionálisan mit miért teszel. Persze a versenyzés jó dolog, de csak akkor, ha magadnak akarsz megfelelni!

Tűzz ki reális célokat!

Ha kellőképp tisztában vagy saját képességeiddel, tudni fogod milyen elérhető célokat tűzhetsz ki magad elé. Kezd kicsiben, és apránként építsd fel feladataidat, így ugyanis biztosan tudsz haladni. Ne várj magadtól túl sokat, mert a legtöbb esetben motiváltság helyett pont önbizalom problémáid lehetnek. Hidd el, a kemény munka mindig kifizetődik, csak légy türelemmel!

Készíts előtte-utána fotót!

Életmódváltóknak kötelező, de ha újrakezdő vagy is érdemes fotókkal dokumentálni a változást. Mivel saját magunkon nagyon nehezen vesszük észre ha a testünk változik, a tükrön és mérlegen kívül érdemes a fényképezőgép optikájára bíznunk magunkat. A képeket nézve sokkal látványosabb lehet a fejlődés, és objektívebb véleményt tudunk alkotni az eredményekről. Fontos azonban hogy ugyanolyan pózokban és fényviszonyok mellett fotózd magad!

Lepd meg magad!

Könnyebben megy úgy a diéta, ha meg tudod jutalmazni magad. Ezzel persze nem azt mondom, hogy sanyargatás után falj fel mindent, mi szem-szájnak ingere, de ha egész hónapban tisztán eszel, megérdemelsz egy csaló étkezést, vagy valamilyen édességet – természetesen a mértékletesség betartása mellett. Hosszútávon ez segíthet átvészelni a nehezebb, sóvárgós napokat, de nem csak étellel tudod magad motiválni. Fizess be egy fotózásra, vagy valami olyan programra, mellyel megünnepelheted kitűzött célod elérését!

Neked van valamilyen bevált módszered?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kővágó Henrietta

Fitness - táplálkozás - rehabilitáció

Neked ajánlom...

Mi is az a fascia?

Izmaink azon kívül, hogy izomrostokból állnak és ínakkal tapadnak a csontokon, körbe vannak véve egy fehéres színű, vékony kötőszövetes hártyával, amit fasciának hívunk. A fasciának nagyon sokáig

Tovább olvasom »

A kerek fenék hátulütői

Egy manapság nagyon általános jelenségről szeretnék beszélni. Én csak úgy hívom TikTok fenék, ugyanis biztosra veszem, hogy innen inspirálódik a legtöbb tinilány amikor lejön a

Tovább olvasom »